O NAMA

Želite li poboljšati cash flow vašeg poduzeća?

Implementirati ispravne strategije potkrijepljene kvalitetnim analizama ključ je opstanka u modernom poslovnom svijetu. A analiza financijskih izvještaja jedan je od najvažnijih strateških alata koji vam može pomoći da to postignete.

Upravo to je ono za što je CreditAnalyst.eu specijaliziran.

Vizija


Biti neizostavan izvor informacija o kreditnoj sposobnosti poduzeća.


Misija


Pomoći klijentima poboljšati cash flow i smanjiti financijske rizike kojima su izloženi.

Mario Kurtović – CV

Independent Corporate Credit Analyst

mario@creditanalyst.eu

Od ožujka 2022. Mario djeluje kao nezavisni kreditni analitičar u okviru vlastitog poduzeća CreditAnalyst.eu, u okviru koje se bavi izradom kreditnih analiza hrvatskih i međunarodnih poduzeća, te edukacijom i savjetovanjem iz domene kreditne analize, upravljanja kreditnim rizikom i analize financijskih izvještaja.

Prije osnivanja CreditAnalyst.eu, Mario je stekao bogato iskustvo u upravljanju kreditnim rizikom u tri razvojne banke – Europskoj investicijskoj banci (EIB), Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) i Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR). Tijekom svog rada u razvojnom bankarstvu, Mario je bio odgovoran za procjenu kreditnih rizika i strukturiranje transakcija s europskim nefinancijskim poduzećima (corporates) iz različitih sektora – roba široke potrošnje, maloprodaja, investicijska dobra, turizam, poljoprivreda, transport, građevina, itd.
Tijekom više od 10 godina u razvojnom bankarstvu, Marievi glavni zadaci su bili: (1) procjena kreditnih rizika i formuliranje neovisnih mišljenja i preporuka za nove kreditne transakcije, (2) savjetovanje internih klijenata u pogledu strukturiranja transakcija u svrhu umanjenja kreditnih rizika, uključujući leveraged, strukturirane i subordinirane transakcije, (3) temeljito praćenje i predviđanje razvoja i trendova u sektorima odgovornosti, i (4) pregled i kontrola pravne dokumentacije sa stajališta kreditnog rizika.

Prije zapošljavanja u bankarstvu, Mario je stekao vrijedno iskustvo u realnom sektoru kao Senior Business Planning Analyst u Coca-Coli HBC, gdje je bio zadužen za poslovno planiranje, rolling estimate proces, izvještavanje o operativnim troškovima i kapitalnim izdacima te izračune profitabilnosti proizvoda i transfernih cijena.

Mario je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu na smjeru Financije i računovodstvo. Nakon diplome se nastavio usavršavati, kako u teorijskom tako i u praktičnom smislu te je stekao titulu Certified Credit Expert od strane Moody’s Analytics i titulu Ovlaštenog računovodstvenog forenzičara od strane udruge Hrvatski računovođa. Dodatno je pohađao brojne treninge povezane s upravljanjem kreditnim rizikom u organizaciji vodećih svjetskih pružatelja takvih edukacija kao što su Moody’s, Fitch i Euromoney. Povremeno djeluje i kao eksterni predavač na edukacijama iz područja kreditne analize i upravljanja kreditnim rizikom te piše stručne članke za različite časopise na navedene teme.

Radno iskustvo:
  • European Investment Bank (EIB), Luxembourg / Corporate Credit Risk Officer
  • European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) / Analyst
  • Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) / Corporate Credit Analysis Specialist
  • Coca-Cola HBC / Senior Business Planning Analyst
  • Roland Berger Strategy Consultants / Consultant
POŠALJI UPIT
gdpr-image
CreditAnalyst.eu upotrebljava kolačiće kako bi Vam osigurala kvalitetno iskustvo na stranici. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe i da ste suglasni ste sa našom Politikom privatnosti.
Pročitaj više